Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τελικά ποια είναι η αλήθεια για το Σ.Δ.Ο.Ε ;

Είδαμε και αυτό, συνδικάτο που πρέπει να προστατεύει τα  δικαιώματα των εργαζομένων συμμετέχει χάριν στους εκπροσώπους τους σε παράνομες προσλήψεις και αδήλωτη εργασία συμμετέχοντας σε αυτό που πρέπει να πολεμήσει.

Το μόνο που δείχνει ότι πρόκειται για συνδικάτο είναι το γεγονός ότι δεν διστάζει να επιμένει σταθερά να υπερασπίζεται την παράνομη πράξη του αμετανόητο. Αν νομίζουν αυτοί που υπογράφουν την απαράδεκτη ανακοίνωση ότι εκφράζουν τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν κάνουν μεγάλο λάθος. 


Έπρεπε να ντρέπονται που για 18 χρόνια συντηρούν αυτό το καθεστώς (αδήλωτου μισθωτού) και όχι να καμαρώνουν λέγοντας ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι.           


Ο Κασιμέρης τι είπε για αυτό; 
Ας δούμε τα πράγματα από την άλλη πλευρά ο ΑΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ επί μήνες από την θέση του γενικού γραμματέα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ταμία Κασιμέρη και αυτός όχι μόνο κρατούσε απόρθητο το ταμείο χωρίς να παρουσιάζει όσα του είχαν ζητηθεί αλλά και σε αλληλογραφία που είχαν διατεινόταν ότι πράττει σύμφωνα με αποφάσεις του Δ.Σ και των παγίων εξόδων οπότε έλεγε ότι δεν θα δώσει λογαριασμό για την διαχείριση. 

Παρουσίαζε αποδείξεις για έγκριση ώστε να προβεί σε πληρωμές και όσα έκρινε ο γραμματέας ότι πρέπει να πληρωθούν τα υπέγραφε ενώ όσα έκρινε ότι δεν πρέπει να πληρωθούν τα σφράγιζε με την ένδειξη <<δεν εγκρίνεται>> ο ταμίας Κασιμέρης προφανώς πλήρωνε κατ επιλογήν ακόμα και αυτά που είχαν ένδειξη <<δεν εγκρίνεται>> αυτό δεν μπορούσε να το ξέρει ο γενικός γραμματέας αφού πρόσβαση δεν είχε από τον ταμία Κασιμέρη μετά από 4 μήνες προσπαθειών αναγκάστηκε να προσφύγει ο γενικός γραμματέας σε κρατικό μηχανισμό για έλεγχο, στο  Σ.Δ.Ο.Ε καταγγέλλοντας τον ταμία για κακοδιαχείριση και συμμετοχή σε παράνομη απόδοση χρημάτων για πρόσληψη που ποτέ δεν έγινε.

Ο ΑΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ δεν κατήγγειλε το συνδικάτο αλλά τον ταμία Κασιμέρη και καλά θα κάνει ο Κασιμέρης να μην θεώρει ότι αυτός είναι το συνδικάτο.
Όσο για το αν το συνδικάτο σαν εργοδότης φέρει ευθύνη, όλοι ξέρουμε ότι φέρει αφού επί 18 χρόνια έχει υπάλληλο χωρίς να καταβάλει ένσημα και χωρίς να του έχει κάνει πρόσληψη, την ευθύνη την έχουν τα πρόσωπα αλλά εργοδότης εμφανίζεται το συνδικάτο. Θα πρέπει λοιπόν οι εργαζόμενοι να αξιώσουν από τα πρόσωπα που έκαναν την διαχείριση των χρημάτων τους τα σπαταλημένα χρήματα.

Πάμε στην κουκούλα: όποιος διαβάζει το κείμενο του Κασιμέρη με λίγη προσοχή θα δει ποιος φορτώνει τα πάντα στον λογιστή και ποιος είναι ο <<αγαπούλα την κουκούλα>> το αν πλήρωσε 17.000€ και το ποιος τα πλήρωσε δεν λέει τίποτα γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος από όσα μου είπαν από το Σ.Δ.Ο.Ε  το να πάει ο λογιστής και να κάνει χρήση κάποιου νόμου δηλώνοντας τα αδήλωτα κάποιων χρόνων και να πληρώσει ένα πρόστιμο δεν συνεπάγετε ότι τελείωσε η παρανομία ούτε ανταποκρίνεται στην αλήθεια το ότι πλήρωσε το πρόστιμο που όφειλε ο λογιστής Κασιμέρη, σωστά Κομίνη;

Συνάδελφοι άλλο είναι το σημαντικό ερώτημα ο ένοχος τελικά είναι αυτός που κάνει τις παρανομίες ή αυτός που τον καταγγέλλει; Σας ενδιαφέρει καθόλου το ότι όλα αυτά τα πληρώνουν με τα λεφτά σας;