Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μήνυμα Οδηγού για τις Εκλογές


Όλοι στις εκλογές 14 και 15 Μαρτίου

Έχω κουραστεί, να με εκπροσωπούν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, άνθρωποι τόσο «λίγοι», όπως έχει αποδειχθεί,  για τέτοιους ρόλους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ενεργά, τουλάχιστον στο χώρο
της εργασίας μου, θέτοντας υποψηφιότητα με τον « Σύνδεσμο Οδηγών».
Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια.
Ελάτε να πάρουμε την πλειοψηφία του Συνδικάτου.
Να το οργανώσουμε, να το κάνουμε αποδοτικό και λειτουργικό, αντάξιο του ρόλου για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Ιδέες έχουμε: μπορούμε να λειτουργήσουμε τμήματα από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές μας. Κάποιο θα δραστηριοποιείται με τα μέσα ενημέρωσης, κάποιο άλλο με τη μελέτη και υποβολή προτάσεων στα Υπουργεία, κάποιο άλλο με την οργάνωση των μελών και τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της εταιρείας. Να σταματήσει αυτή η αδράνεια που επικρατεί, με τη βολική δικαιολογία της κομματικής διαφωνίας.
Θα μπορούσα να πω και για τη χρήση των υπηρεσιακών τηλεφώνων μας, ως ένα απλό μέσο ενημέρωσης όλων των πεπραγμένων με μηνύματα.
Θα μπορούσα να πω για το οξύμωρο της ύπαρξης πολλών σωματείων σε μια εταιρεία, όπως είναι ο ΟΣΥ, όμως αυτά ας τα επεξεργαστούμε όλοι μαζί.
Ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω μας, μας ενώνει ένας κοινός στόχος: η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κομματικές αντιπαραθέσεις, κάτι, που ο Σύνδεσμος Οδηγών πρέσβευε, πολύ πριν φτάσουμε σε αυτή τη λαίλαπα των αρνητικών εξελίξεων.
 Η πείρα μας έδειξε, ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι κομματικές παρατάξεις στο συνδικαλιστικό χώρο, επέφεραν διάσπαση στους εργαζομένους.
Μας χώρισαν σε Πασκίτες, Δακίτες, Δασίτες, και πάει λέγοντας. Αυτή η στρέβλωση της Δημοκρατίας μόνο τους επιτηδείους έχει βολέψει και επικράτησε από την αδράνεια των εργαζομένων. Ο σοφός νομοθέτης, έχει θεσπίσει τη μυστική ψηφοφορία στις εκλογές για αυτόν ακριβώς το λόγο ώστε να μην υπάρχουν πάθη και έριδες ανάμεσα στους συμπολίτες, πόσο μάλλον ανάμεσα στους συναδέλφους.
Μήπως όλοι μας, δεν έχουμε κοινό στόχο; Γιατί να βολεύονται οι εκάστοτε «δικοί μας;» οι άλλοι ….τι είναι; μάλλον, τι δεν είναι; γλείφτες, υποτακτικοί, ανάξιοι; έτσι, επιβραβεύονται και καταλαμβάνουν θέσεις και πολλές φορές καίριες θέσεις, οι ανίκανοι και φτάνουμε σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι αξιοπρεπείς, οι τίμιοι, οι ανιδιοτελείς να μένουν απέξω και να διοικούν οι ανάξιοι. Η κατάσταση, έχει ξεφύγει και από τα ίδια τα κόμματα και είναι λυπηρό για όλους τους Έλληνες.
Συνάδελφοι, καλή ψήφο και ας περιφρουρήσουμε τις εκλογές ώστε  τα αποτελέσματα της  ψηφοφορίας να ανακοινωθούν στα αμαξοστάσια αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων.  
Γεώργιος Χιονίδης  (Α.Μ. 9742)