Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ;

Πέρασαν 6 μήνες από την εξουσιοδότηση που οι εργαζόμενοι έδωσαν στο Δ.Σ  την οποία καπηλευτήκαν και οικειοποιηθήκαν οι άρχοντες του συνδικάτου πρόεδρος, γενικός γραμματέας και πατερίτσα.

Ακόμα δεν μας είπαν τι κατάφεραν, τι τους λέει η εταιρία και τι σκοπεύουν να κάνουν, ούτε γενική συνέλευση για ενημέρωση αλλά ούτε καν Δ.Σ για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους συνδικαλιστές τους οποίους απέκλισαν σαν νόμιμοι εκπρόσωποι.
Σημαντικές αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει «νταλαβέρι» σκοτεινό με αντάλλαγμα την διασφάλιση των συνδικαλιστικών απαλλαγών και του μοιράσματος στις προαγωγές, αλλά μετά από μια καταδίκη (1 χρόνο γιατί είπα ότι οι προαγωγές δεν είναι σύννομες) δεν τολμώ να γράψω τα ονόματα των προαχθέντων ή αν προτιμάτε των προτάσεων που έχουν οι προύχοντες του συνδικάτου. Θα σας πω μόνο ότι πολλοί θα φάνε μπάμια.

ΘΑ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ  ΣΕ  ΕΠΟΠΤΕΣ;
Εγώ δεν θα ξαφνιαστώ απλά δεν μπορώ να ονομάσω αυτά που μαθαίνω, οπότε όταν το δούμε (αν δεν καεί) θα περιμένω να δω τις αιτιολογίες, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;
Από 01/01/2013 μας έκοψαν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας γιατί δεν μπορούσαν οι ιθύνοντες να αποφασίσουν σε ποια κλίμακα πρέπει να ενταχτούμε, όταν τελικά αποφάσισαν είπαν ότι δεν θα δοθεί αναδρομικά, γιατί δεν προσέφυγαν για αυτήν την απόφαση; Γιατί όταν πρέπει να μου κόψουν λεφτά μου παίρνουν τσαμπουκά αναδρομικά για τα χρήματα που πήρα πριν έναν χρόνο και όταν πρέπει να πάρω κάτι που χωρίς λόγο μου στέρησαν υπάρχει άλλη αντιμετώπιση; Γιατί καμία νομική ενέργεια δεν έγινε από το συνδικάτο μου; λες στην προσπάθεια να πάρουν και οι σταθμάρχες το ίδιο επίδομα να έπρεπε να θυσιαστούν τα αναδρομικά; λες να μου το παρουσιάσουν σαν κατόρθωμα στην σύμβαση όταν και αν υπογραφεί; Είστε έτοιμοι να το απαιτήσουμε αντί να το ζητιανεύουμε;

ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
Συνάδελφοι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο ποιο κρύος, παγωμένος και αιμορραγικός των τελευταίων χρόνων, στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε τον ποιο καυτό.