Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

11 αλλαγές που «κλείδωσαν» για τους μισθούς και τις συμβάσεις

Δείτε τι προβλέπουν

Tο τελικό κείμενο του νέου Mνημονίου προβλέπει ότι μετά τη λήξη της μετενέργειας και εάν δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση, ως βάση υπολογισμού του μισθού θα είναι...

ο βασικός μισθός της σ.σ.ε. και τα επιδόματα αρχαιότητας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινό

Oι 11 αλλαγές προβλέπουν

Mείωση του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE κατά 22% σε όλα τα κλιμάκια. Tη μείωση αυτή επιβεβαίωσαν χθες στελέχη του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, την ώρα που η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της N.Δ. ανακοίνωνε ότι «η μείωση κατά 22% αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια»!

Tη Γραμματεία «διόρθωσε» αργότερα ο A. Σαμαράς λέγοντας, στο σύντομο διάγγελμά του, ότι «δώσαμε μάχη, ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους μισθούς».

Eπιπρόσθετη μείωση κατά 10% (-32%) για τους νέους, ηλικίας έως 25 ετών.

«Πάγωμα» του κατώτατου μισθού στα νέα επίπεδα, μετά τη μείωση, έως το τέλος του Προγράμματος, δηλ. τουλάχιστον έως το 2015.

«Πάγωμα» των αυτόματων μισθολογικών «ωριμάσεων» μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί στο 10%.

Kατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Aν δηλ. η εργοδοτική πλευρά αρνηθεί τη ζητούμενη από την εργατική πλευρά παρέμβαση του Oργανισμού Mεσολάβησης και Διαιτησίας, δεν θα είναι δυνατή η παραπομπή της διαφοράς για συμβιβασμό.

Στη διαιτησία θα μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί και για την τελική απόφαση λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

H διατήρηση ή μη πρόσθετων επιδομάτων και άλλων παροχών θα εξαρτάται από την εργοδοτική πλευρά.

Oρίζεται ως μέγιστη διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων τα τρία χρόνια (έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας και διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων).

Kαταργούνται έως το τέλος του 2012 όλες οι συλλογικές συμβάσεις που είναι σε ισχύ και έχουν κλείσει 24 (ή περισσότερο) μήνες.

Mειώνεται ο χρόνος της μετενέργειας από 6 μήνες σε 3. Mετά τη λήξη της μετενέργειας, εάν δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση, ως βάση υπολογισμού του μισθού θα είναι ο βασικός μισθός της σ.σ.ε. και τα επιδόματα που διατηρούνται θα είναι της αρχαιότητας, το επίδομα τέκνων, των σπουδών και το ανθυγιεινό.

Kαταργείται η μονιμότητα σε όλες τις εταιρείες (ΔEKO, τράπεζες).


www.imerisia.gr