Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ .....


Έψαξα και δεν βρήκα πουθενά κανένα σωματείο που να έχει καταφέρει δυο κινητοποιήσεις και μάλιστα σοβαρές μέσα στην ίδια ημέρα εκτός από το δικό μας συνδικάτο το οποίο κατάφερε να κάνει την ίδια ημέρα τρεις δράσεις και μάλιστα τις ίδιες ώρες έκανε δυο σημαντικές δράσεις.




1)      Στις 07/02/2012από την έναρξη μέχρι τις 09:00 το πρωί είχαμε στάση εργασίας συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ κάτι που συνεχίστηκε και μετά τις 21:00 έως την λήξη της βάρδιας. Ο λόγος της στάσης εργασίας αντί της 24ωρης ήταν για να μπορέσουν οι απεργοί να κατεβούν στο συλλαλητήριο στο οποίο το συνδικάτο μας καλούσε και τα μέλη του. Με την σύμφωνη άποψη των πασκε της δακε και του Κασιμέρη.

     2)      Στις 11:00 κάναμε το συλλαλητήριο που προαναφέρθηκε στο σύνταγμα.
     3)      Στις 11:00 κάναμε και γενική συνέλευση στα γραφεία του συνδικάτου.


       
Για να μπορέσετε να καταλάβετε τι έγινε, αυτό είναι το πρόγραμμα που έπρεπε να τηρηθεί.




Στην πορεία προέκυψε η 24ωρη και τους χάλασε το πρόγραμμα, αλλά οι ικανοί τιμονιέρηδες του κλάδου είπαν ως εδώ…… και για να μην είναι ανακόλουθοι του προγράμματος τους στρίμωξαν και μια συμμετοχή στην 24ωρη και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.














Βέβαια για να αιφνιδιάσουν το σύστημα το δελτίο τύπου δεν αναφέρει τίποτα για εκλογοαπολογιστική συνέλευση γιατί το ήθος τους δεν τους επέτρεψε την αυτοπροβολή και κράτησαν χαμηλό προφίλ, αναφέροντας μόνο την συμμετοχή στην 24ωρη, μπράβο τους.













Το ίδιο ήθος διατήρησαν και στις 14/02/2012 που είχαν προαποφασίσει την δεύτερη εκλογοαπολογιστική συνέλευση αποφάσισαν να μην στείλουν δελτίο τύπου για να μην καταλάβει κανείς ότι κάνουν εκλογοαπολογιστική.















     Αλλά όλα έχουν και τα όρια τους και η αυτοθυσία επίσης, αποφάσισαν να σταματήσουν να κάνουν τα πάντα σαν καλοί χριστιανοί που τα κάνουν και δεν τα λένε, είπαν μέχρι εδώ και προχώρησαν σε μια δυναμική ανακοίνωση για την τρίτη εκλογοαπολογιστική συνέλευση και μάλιστα όχι στο συνδικάτο αυτήν την φορά αλλά σε ξενοδοχείο, προφανώς για να υπάρχουν τα δωμάτια στην περίπτωση που τους κάτσουν τα πράγματα.



 


    Και δελτίο τύπου και καρέκλες και υποκρισία, όλα επιστρατευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο.




     Συνάδελφοι ποτέ κανένα σωματείο δεν κατάφερε κάτι παρόμοιο, σκεφτείτε ότι τα μέλη του Δ.Σ ήταν στο σύνταγμα δεδομένου ότι δεν μπορεί να απουσιάζουν οι αρχηγοί από τον πόλεμο και την ίδια στιγμή ήταν και στο συνδικάτο γιατί δεν μπορούν να λείπουν οι αρχηγοί από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλάδου. Τόσο ο πρόεδρος Λιαγούρης (ΠΑΣΚΕ) όσο και ο γενικός γραμματέας Κομίνης (ΔΑΚΕ) κατάφεραν να συντονίσουν τόσο καλά όλες τις δράσεις που κανένας δεν κατάλαβε τίποτα.
  
    Το αποτέλεσμα της συνέλευσης δεν είχαν λογαριάσει αλλά κανείς δεν είναι άσφαλτος.
    Τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αλλά ξέρουν αυτοί από φουρτούνες, ούτε το Σ.Δ.Ο.Ε δεν λογάριασαν θα κωλώσουν  τώρα;